Koшарка

Кошаркашки клуб ”МД КЛИНЦИ“ из Модриче основан је 2016. године, а настао је из кошаркашке секције Спортског клуба ”МД КЛИНЦИ“.

Кошаркашка секција почела је са радом 21. септембра 2013. године, а предводио је тренер Бранислав Луковић. Из године у годину, групе су биле све масовније, па се јавила и потреба за такмичењем. Крајем 2016. године, уз велико интересовање родитеља и управе клуба, секција прераста у клуб и од тада је редован учесник регионалног такмичења под окриљем Кошаркашког савеза Републике Српске.

Клуб је од 2017. године члан Кошаркашког савеза Републике Српске (ПКО Добој), а у својој првој званичној такмичарској сезони 2017/18 клуб је учествовао са јуниорском, кадетском и пионирском селекцијом. У свим категоријама клуб је заузео средину табеле што сматрамо великим успјехом за један новоосновани клуб.

Кошаркашки клуб ”МД КЛИНЦИ” у августу 2018. године успоставио је пословно-техничку сарадњу са Кошаркашким клубом ”Модрича”.
Циљ сарадње је стварање јаког кошаркашког центра у региону са акцентом на стручном и квалитетном раду са свим селекцијама које треба да буду конкурентне најјачим кошаркашким клубовима у БиХ.

Сарадња подразумијева да ће КК ”МД КЛИНЦИ” водити почетну, предпионирску и пионирску селекцију, док ће КК ”Модрича” водити кадетску, јуниорску и сениорску селекцију.

Клуб је 2018. године са ОШ ”Сутјеска” потписао уговор о коришћењу кошаркашког бетонског терена који се налази у школском дворишту. Клуб ће користи терен након школских активности у наредне двије године (после 18:00h) и дужан је да га опрема и одржава.
Овај терен је традиционални модрички терен који се налази у Српској вароши у улици Максима Горког број 2, а пополарнији је под називом ”Иза Сутјеске”. Један од разлога оживаљавања овог терена је оживљавање сјећања на њега јер су многе генерације одрасле на њему, а многи кошаркаши (али и фудбалери) управо ту направили прве кораке.

СПОНЗОРИ И ПРИЈАТЕЉИ