окт 20, 2019

Драги родитељи, садашњи чланови, бивши чланови, спортски радници, грађани Модриче,

Након протекла скоро два мјесеца тренинга, такмичења и промотивних активности наше Школе одбојке, многе ствари су се искристалисале. Родитељи су нам указали невјероватно повјерење, а они су, сложићемо се, једино мјерило у раду са дјецом.

ТРИ КОРАКА НАПРИЈЕД?

Прије овог трокорака треба поменути да је први корак у овој сезони у нашој Школи одбојке био ангажовање једног од најбољих и најискуснијих тренера у БиХ проф. Јовaна Вукаловића и његовог сарадника Горана Угљешића (види биографије).

Први корак  је већ направљен окупљањем великог броја младих одбојкашица. Сале су претрпане и ускоро ћемо тражити додатне термине. Нас 90 тренира три пута недјељно (почетна група), док смо за предпионирску групу обезбиједили четири термина. Ускоро ћемо се обратити и Општини Модрича за помоћ, јер имамо четири пута више одбојкашица у овом узрасту од ОК «Модрича», који је на општинском буџету и којима су плаћене сале и тренери и који не наплаћују чланарину дјеци. Циљ је квалитет и континуитет. Модрича је град одбојке. Хајде да кажемо, била је град одбојке и јесте и увијек ће бити, због старе славе и титула, али у реалности је нешто друго. Тренутно се боримо за опстанак у обје категорије (што је и констатован циљ на последњој одржаној скупштини ОК Модрича), а по броју дјечака који тренирају одбојка је далеко иза фудбала и кошарке (за борилачке спортове не знамо), док је код дјевојчица другачија ситуација. Сарадњом нашег клуба и ЖОК-а створена је фантастична база дјевојчица. Нажалост, у протеклих неколико година база се ”отапала” након преласка тих дјевојчица из основне у средњу школу (разлог непознат) и за Модричу су наступале играчице доведене из Градачца, Обудовца, Брчког итд. Сада када њих нема, играмо лигу са нашим кадеткињама и боримо се за опстанак у другом рангу. Ово су чињенице.

Међутим, оставимо анализе иза нас. Већ смо навикли да нико не одговара за неуспијехе у одбојци и испадање у друге лиге. Стога чуди да се баш ти руководиоци, остајући у клубу после неуспијеха, усуђују да причају о квалитету и оспособљавању клуба за наредни период.

Други корак:

Наша жеља је стварање још веће и квалитетније базе. Редовним утакмицама у овој сезони и укључивањем у пионирску лигу следеће и у наредним годинама, циљ нам је створити што више квалитених пионирки које ће након преласка у кадетски или јуниорски тим (зависно од годишта и ОСРС) наступати за градски клуб – ОК «Модрича».  Не смијемо више дозволити да доводимо играче са стране, осим ако је у питању борба за титулу и довођење веома квалитетног играча којег немамо на одређеној позицији. Не смијемо дозоволити да је модричкој одбојци циљ опстанак.

Ово ће бити дуг процес, али вриједи чекати. Због клуба и будућности одбојке у Модричи.

Трећи корак:

Наставак активности и могућност сарадње за коју смо увијек спремни.

ОК «Модрича» је градски клуб и нико не смије бити изнад клуба.

Сви смо ми МОДРИЧКА ОДБОЈКА ! <3

Дјечије болести

Они који треба да се уразуме, они ће се уразумити. Било је потеза и има их свакодневно који нису карактеристични за фер-плеј спортско такмичење, али то је ствар кућног васпитања и схватања реалности. Морате схватити да резултат морате направити квалитетним радом и повјерењем које се стиче годинама, а не ”преко ноћи” и не ”преко туђих леђа” (нпр. термини Св.Сава).

Коначан суд ипак доносе једини релевантни чиниоци спортског ланца и они који итекако знају шта је за њихово дијете најбоље – родитељи.