мар 05, 2020

У организацији Спортског клуба ”МД КЛИНЦИ“ у Модричи ће 24. марта (уторак) гостовати др Ранко Рајовић, аутор НТЦ програма.

Предавање ће се одржати као активност пројекта 
којег клуб проводи кроз програм локалне демократије Западног Балкана #Reload којег имплементира УНДП, а финансира Европска унија уз подршку општине Модрича. Предавање је намијењено  свим младим и будућим родитељима из Модриче и региона, као и васпитачима, учитељима, наставницима и свима које желе да чују како учење учинити лакшим и занимљивијим. Предавање ће се одржати 24. марта у сали ”ОШ Сутјеска” у Модричи у 19:00 часова.

др РАНКО РАЈОВИЋ

Др Ранко Рајовић је љекар специјалиста интерне медицине, сарадник УНИЦЕФА-a за рану едукацију, предавач на факултетима у неколико држава. Оснивач је  и предсједник Менсе Србије у два мандата, дугогодишњи члан Борда директора светске Менсе (2000-2010) и предсједник Комитета за даровиту дјецу свјетске Менсе (2010-2012).

На конгресу Менсе Интернешнл, одржаном на Новом Зеланду крајем октобра 2010. године, одлучено је да оснивач Менсе Србије, доктор Ранко Рајовић из Новог Сада, буде именован за предсједника Комитета свјетске Менсе за даровиту дјецу. Ова почаст услиједила је после вишегодишњег бављења доктора Рајовића даровитом дјецом и програмима у вези са даровитошћу најмлађих.

НТЦ систем учења 

НТЦ систем учења је систем креативног учења базиран првенствено на активностима које развијају мозак, а после на играма које подстичу дјецу на размишљање, а намијењен је родитељима, васпитачима, учитељима и наставницима. Више о НТЦ систему учењу на www.ntcucenje.com

НТЦ СЕМИНАРИ

Др Ранко Рајовић ће у Модричи мимо предавања одржати НТЦ СЕМИНАРЕ који су намијењени васпитачима, учитељима и родитељима (први степен). На семинару се обрађују теме о развоју способности за учење, о значају ране стимулације за моторичке и когнитивне способности, практичне активности током којих учесници овладавају НТЦ техникама. Одржаће се четири радионице по 45 минута у ОШ ”Сутјеска” у Модричи , а сви који желе да буду учесници радионица нека се јаве на број 065/690-890 ли на 065/728-388. Радионице финансирају сами учесници (60,00 КМ по особи – за све семинаре), а сви који су у могућности, како временски, тако и финансијски, не би требали пропустити ову прилику. Почетак радионица је у 16:30 часова у једној од учионица ОШ ”Сутјеска”. Број мјеста на радионицама је ограничен, a пријаву за семинар попуните овдје – кликни. 

Више информација о пријави за семинар погледајте ОВДЈЕ.

Сви који су у протеколом периоду учествовали на првом семинару, обавјештавамо да ћемо ускоро организовати Ранков нови долазак и семинар за виши ниво (други и трећи степен).

Велику захвалност исказујемо начелнику општине који је додатно помогао гостовање др Ранка Рајовића, директору ОШ ”Сутјеска” на уступању школског простора за семинаре и увијек фантастично домаћинство.

На плакату који је на дну чланка можете погледати теме радионица и предавања.

СК ”МД КЛИНЦИ“