Пливање

Наша незаобилазна активност од 2012. године је ШКОЛА ПЛИВАЊА. Активност која је неопходна градској дјеци и која је настала као последица непостојања било каквог простора и објекта у којем би модричко дијете могло научити пливати. Чињеница је да у БиХ свако осмо дијете зна да плива (одмах разликовати термине „пливање“и „купање“), па смо као професори физичког васпитања уложили напоре и нашли рјешење за обуку пливања модричких ученика. Последњих седам година путујемо са дјецом у Црну Гору на Школу пливања, док последње три године Школу пливања организујемо и на базенима у Шамцу. Приликом сваког нашег одласка, 90% полазника савлада бар једну технику пливања, док осталих 10% чине дјеца која имају одређен страх од воде кога се веома брзо ријеше. На море у Црну Гору обично путујемо у другој половини јуна по завршетку наставе, док Школу пливања на базенима у Шамцу одржавамо почетком мјесеца јула.

Велику заслугу за успјех ове секције дугујемо родитељима који нам из године у годину указују велико повјерење.

ШКОЛА ПЛИВАЊА подразумијева:

  • обуку непливача и
  • усавршавање техника пливања код дјеце која већ знају да пливају.
  • забаву и квалитетно проведено слободно вријеме

ЧАЊ - ЦРНА ГОРА

Приликом одласка у Црну Гору са дјецом је нон-стоп присутно пет високообразованих педагога физичке културе, са искуством у обуци пливања, као и доктор који брине о здрављу дјеце током цјелокупног боравка у Црној Гори. Одлазак на море, мимо обуке пливања има и едукативни карактер тј. дјеца имају разноврсне активности током цијелог дана, предавања у вечерњим сатима, као и активности забавног карактера.

Одлазак на море се сматра савршеним активним одмором у природи, јер је на мору савршен спој најважнијих здравствених чинилаца сунца-воде-ваздуха. На овако организованом љетовању дјеца имају прилику да упознају специфичну природу, да обогате знања и искуства, да доживе социјализацију у природи, колективу. Несумњив је позитиван утицај обуке пливања на морално-вољне особине као што су упорност, истрајност, храброст, самоиницијативност итд.

ШКОЛА ПЛИВАЊА - БАЗЕНИ У ШАМЦУ

Од љета 2016. године почели смо са обуком пливања на базенима у Шамцу.

Циљ нам је да што више модричких ученика овлада основним пливачким способностима и усаврши друге пливачке технике. Клуб ради 16-часовну обуку и обезбјеђује превоз на релацији Модрича-Шамац (и назад) у јутарњим часовима. Базени у Шамцу су одлично конципирани за обуку непливача док се у великом базени ради усавршавање разних пливачких техника.

Више информација о Школи пливања у Шамцу можете добити код тренера.

СПОНЗОРИ И ПРИЈАТЕЉИ